Casemanagement binnen Ligant richt zich tot kinderen/ jongeren met een complexe psychische- of psychiatrische problematiek. Er kan een aanvraag gedaan worden als het zorg-traject vastgelopen is of dreigt vast te lopen en wanneer er nood is aan overleg met alle be-trokken partijen. Het gaat om situaties waarbij er vaak sprake is van een lange hulpverlenings-geschiedenis, betrokkenheid van diverse intersectorale partners en een combinatie van moeilijkheden en noden op verschillende vlakken.
Het mobiele Care Team van Ligant is er voor kinderen, jongeren met een meervoudige en complexe problematiek. In de indicatiestelling van het mobiele Care Team worden een aantal basisprincipes gehanteerd:
This is a great place to tell your story and give people more insight into who you are, what you do, and why it’s all about you.

Partners uit de geestelijke gezondheidszorg
Jongeren
Om de netwerken in goede banen te leiden werd er geïnvesteerd in netwerkcoördinatie.
Veerle Umans startte in juli 2015 als netwerkcoördinator en tracht samen met alle partners het Limburgs netwerk Ligant de komende jaren vorm te geven. Ze overlegt daarvoor met alle actoren die betrokken zijn op de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren.
Ze waakt erover dat het tandwiel van het netwerk goed draait, bovendien tracht ze de Federale Overheidsopdrachten naar een Limburgse gedragen praktijk te vertalen. Ze is gehuisvest in het Provinciehuis te Limburg.

Veerle Umans