Jouw zoekresultaten

  Niets gevonden

  Jongeren

  Inleiding

  Niet toevallig ben je op de website van Ligant. 

  Je voelt je niet oké. Iemand in je omgeving voelt zich niet oké. Je zoekt informatie. Je zoekt hulp voor jezelf, voor een broer of zus, een vriend of vriendin.

  Dat is goed! Je nam een eerste stap en nu wil Ligant je graag verder helpen.

  Waar kan je terecht?

  Er zijn heel wat diensten en personen die klaar staan om je te helpen op welke manier dan ook. Probeer eens in gesprek te gaan met je mama, je papa, je leerkracht, de CLB-medewerker of zorgleerkracht op je school of je huisarts. Zij staan voor je klaar en kunnen je bijstaan tijdens je zoektocht naar een antwoord.

  ​Hieronder vind je enkele adressen waar je eveneens met je vragen terecht kan want erover praten helpt!

  Wat Wat

  WAT WAT is er voor jongeren van 11 tot 24 jaar. De website biedt antwoorden op veelgestelde vragen, vertelt échte, herkenbare en inspirerende verhalen van andere jong-eren, verzamelt hulplijnen die jongeren meteen verder helpen én deelt grappige filmpjes en nieuwe weetjes.

  JAC Limburg

  JAC is het jongerenaanbod van het CAW, waar jongeren terecht kunnen voor ontmoeting met andere jongeren, informatie of advies, begeleiding of onderdak.

  OverKop

  In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

  Noknok

  Noknok is een website boordevol opdrachten en handige tips om je beter in je vel te voelen. Je gaat volledig zelf aan de slag. Een dipje of een tegenslag? Bij Noknok kan je altijd terecht.

  CLB-chat

  Ook de Centra Leerlingenbegeleiding hebben een chatkanaal waar je anoniem en gratis met een CLB medewerker kan praten over je gevoelens.

  Tele - onthaal

  Tele-onthaal biedt je de kans om anoniem te bellen of te chatten met een vrijwilliger over je zorgen.

  Eerstelijnspsycholoog

  Je kan ook een afspraak maken bij een eerstelijnspsycholoog. Op de website van GGZ Limburg kan je alle informatie hierover vinden. 

  Onlinehulp-apps

  Ben je als burger of als sociale professional de weg kwijt in het oerwoud van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid?

  Een team van experten uit wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod doorgelicht. Op Onlinehulp-apps bundelen ze gescreende apps en websites die je kan inzetten in hulp, zorg en dienstverlening.

  Participatie

  Wil jij graag jouw mening delen? Of wil jij er mee voor zorgen dat we de stem van kinderen en jongeren luider laten klinken? Neem dan zeker contact op met onze participatiecoach.

  Volg ons op

  Ligant logo