Casemanagement binnen Ligant richt zich tot kinderen/ jongeren met een complexe psychische- of psychiatrische problematiek. Er kan een aanvraag gedaan worden als het zorg-traject vastgelopen is of dreigt vast te lopen en wanneer er nood is aan overleg met alle be-trokken partijen. Het gaat om situaties waarbij er vaak sprake is van een lange hulpverlenings-geschiedenis, betrokkenheid van diverse intersectorale partners en een combinatie van moeilijkheden en noden op verschillende vlakken.
Het mobiele Care Team van Ligant is er voor kinderen, jongeren met een meervoudige en complexe problematiek. In de indicatiestelling van het mobiele Care Team worden een aantal basisprincipes gehanteerd:
This is a great place to tell your story and give people more insight into who you are, what you do, and why it’s all about you.

Partners uit de geestelijke gezondheidszorg
Jongeren
Veel kinderen groeien vandaag de dag ook op in een gezin met een ouder die kampt met een psychische en/of verslavingsprobleem. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen van zulke ouders een grotere kans hebben om later zelf psychische problematiek te vertonen. Om dit te vermijden is het belangrijk om tijdig de nodige hulp en ondersteuning aan deze kinderen te bieden.
Met de oprichting van groepen wil het netwerk Ligant binnen het programma Connect veilige plek creëren waar kinderen en jongeren samen leren omgaan met de psychische en/of af-hankelijkheidsproblemen van hun ouder(s) waarbij de focus ligt op preventie, vroegdetectie en vroeginterventie. Erkenning vinden bij leeftijdsgenoten in gelijkaardige situaties is hierin een voorname factor in ons opzet. In kleine groepen kunnen de kinderen en jongeren bij elkaar,
en de hulpverlener, terecht met al hun vragen en verhalen. Op een aangename manier be-spreken ze belangrijke thema’s, leren thuissituaties beter begrijpen en geven elkaar tips.
De groepen worden georganiseerd voor drie leeftijdscategorieën:
→ 6 - 10 jaar
→ 11 - 14 jaar
→ 15+ jaar
Aactueel overzicht van data en locaties
Elke groep komt tweewekelijks samen. Om de jongeren een veilige plek te bieden, waar ze kunnen blijven samenkomen met kinderen of jongeren in een gelijkaardige situatie, worden er
na afloop van de groepsessies terugkom-momenten voorzien.
Brochures KOPP / KOAP
Voor info kan je contact opnemen met Ward Campo - de referentiepersoon KOPP / KOAP
