top of page
Schermafbeelding 2016-12-09 om 16.50.47.
ligant_vragen1.png
vragen_ligant2.png

Jongeren

Hey!

Er zijn heel wat diensten en personen die klaar staan om je te helpen op welke manier dan ook. Probeer eens in gesprek te gaan met je mama, je papa, je leerkracht, je CLB-mede-werker op je school of je huisarts. Zij staan voor je klaar en kunnen je bijstaan tijdens je zoektocht naar een antwoord.

Hieronder vind je enkele adressen waar je met je vragen terecht kan want erover praten helpt!

JAC.jpg

JAC

JAC is het jongeren adviescentrum waar jongeren terecht kunnen voor ontmoeting met eensgezinde jongeren, informatie of advies, begeleiding of onderdak.

watwat.jpg

Wat Wat

WAT WAT is er voor jongeren van 11 tot 24 jaar. De website biedt antwoorden op veelgestelde vragen, vertelt échte, herkenbare en inspirerende verhalen van andere jong-eren, verzamelt hulplijnen die jongeren meteen verder helpen én deelt grappige filmpjes en nieuwe weetjes.

teleonthaal (1).jpg

Tele-onthaal

Tele-onthaal biedt je de kans om anoniem te bellen

of te chatten met een vrijwilliger over je zorgen.

awel.jpg

AWEL

Heb je een vraag, een verhaal of een probleem? Awel luistert naar je, voelt en denkt mee met je. Je kan anoniem bellen of chatten.

clbchat.png

CLB

Ook de CLB heeft een chatkanaal waar je wederom anoniem en gratis met een CLB medewerker kan praten over je gevoelens.

NokNok.jpg

Noknok

Noknok is een website boordevol opdrachten en handige tips om je beter in je vel te voelen. Je gaat volledig zelf aan de slag. Een dipje of een tegenslag? Bij Noknok kan je altijd terecht.

LIGANT - Logo krul.png

Psychologische zorg in de eerstelijn

Heb je nood aan psychologische ondersteuning? Dan kan je terecht bij een psycholoog of orthopedagoog bij jou in de buurt. 

Schermafbeelding 2016-12-09 om 16.50.47.
bottom of page