Casemanagement binnen Ligant richt zich tot kinderen/ jongeren met een complexe psychische- of psychiatrische problematiek. Er kan een aanvraag gedaan worden als het zorg-traject vastgelopen is of dreigt vast te lopen en wanneer er nood is aan overleg met alle be-trokken partijen. Het gaat om situaties waarbij er vaak sprake is van een lange hulpverlenings-geschiedenis, betrokkenheid van diverse intersectorale partners en een combinatie van moeilijkheden en noden op verschillende vlakken.
Het mobiele Care Team van Ligant is er voor kinderen, jongeren met een meervoudige en complexe problematiek. In de indicatiestelling van het mobiele Care Team worden een aantal basisprincipes gehanteerd:
This is a great place to tell your story and give people more insight into who you are, what you do, and why it’s all about you.

Partners uit de geestelijke gezondheidszorg
Jongeren
In de gids 'Het nieuwe geestelijke gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren' beschrijft de FOD de missie en visie van het nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jong-eren in België. De doelstellingen en acties van het beschreven beleidsmodel wordt in Limburg in werking gesteld door het netwerk Ligant.
Geestelijke gezondheidszorg Limburg heeft een verwijswebsite waar je op basis van je regio, de doelgroep waarvoor je zorg zoekt en de specifieke zorgvraag naar de juiste zorg wordt verwezen.
Wat kan je verwachten van een eerstelijnspsycholoog? Wie kan er terecht?Ben je op zoek naar een eerstelijnspsycholoog?
In onderstaand document bieden we jou een overzicht van de mogelijkheden voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun context (0 - 25 jaar), aangeboden door:
-
Geconventioneerde ELP Ligant
-
ELP 1 Gezin / 1 Plan
-
OverKop Huizen
-
JAC Limburg
-
CLB Limburg
-
Tejo Hasselt
De Federale overheid heeft het aanbod eerstelijnspsychologische zorg uitgebreid naar kinderen en jongeren. Dat betekent dat ook kinderen, jongeren en hun ouders beroep kunnen doen op een kortdurende interventie bij een geconventioneerde klinisch psycholoog/ orthopedagoog.
Ongetwijfeld las u ook de berichten over versterkingen van de geestelijke gezondheidszorg in de eerstelijn. In die berichten kon u onder andere lezen dat er een nieuwe conventie is goedgekeurd. De drie Limburgse netwerken geestelijke gezondheid, Reling, Noolim en Ligant, zetten samen hun schouders onder de implementatie van deze nieuwe conventie.
Het IROJ is een Vlaams overlegplatform dat het jeugdhulplandschap in elke provincie ge-monitord wordt. Het beleid wordt besproken waarna beleidsaanbevelingen worden geformuleerd en verbeteracties worden uitgevoerd.
De RTJ wegwijzer geeft een overzicht van het Limburgs aanbod binnen de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp. Op basis van je leeftijd of de soort hulp die je zoekt, verwijst de website je naar de juiste contactpersonen.