top of page
Geestelijke gezondheidszorg
Het Nieuw Geestelijk Gezondheidsbeleid voor Kinderen en Jongeren

In de gids 'Het nieuwe geestelijke gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren' beschrijft de FOD de missie en visie van het nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en  jong-eren in België. De doelstellingen en acties van het beschreven beleidsmodel wordt in Limburg in werking gesteld door het netwerk Ligant.

Wegwijs in GGZ Limburg

Geestelijke gezondheidszorg Limburg heeft een verwijswebsite waar je op basis van je regio, de doelgroep waarvoor je zorg zoekt en de specifieke zorgvraag naar de juiste zorg wordt verwezen.

Eerstelijnspsychologisch aanbod voor kinderen, jongeren en hun context

Wat kan je verwachten van een eerstelijnspsycholoog? Wie kan er terecht?Ben je op zoek naar een eerstelijnspsycholoog?

 

In onderstaand document bieden we jou een overzicht van de mogelijkheden voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun context (0 - 25 jaar), aangeboden door:

  • Geconventioneerde ELP Ligant

  • ELP 1 Gezin / 1 Plan

  • OverKop Huizen

  • JAC Limburg

  • CLB Limburg

  • Tejo Hasselt

Aanbod psycholische functies in de eerste lijns

De Federale overheid heeft het aanbod eerstelijnspsychologische zorg uitgebreid naar kinderen en jongeren. Dat betekent dat ook kinderen, jongeren en hun ouders beroep kunnen doen op een kortdurende interventie bij een geconventioneerde klinisch psycholoog/ orthopedagoog.

Ongetwijfeld las u ook de berichten over versterkingen van de geestelijke gezondheidszorg in de eerstelijn. In die berichten kon u onder andere lezen dat er een nieuwe conventie is goedgekeurd.  De drie Limburgse netwerken geestelijke gezondheid, Reling, Noolim en Ligant, zetten samen hun schouders onder de implementatie van deze nieuwe conventie.

GGZLimburg_campagnebeeld Happy Juice.jpg
Praktisch overzicht ELP-aanbod
Jeugdhulp

Het IROJ is een Vlaams overlegplatform dat het jeugdhulplandschap in elke provincie ge-monitord wordt. Het beleid wordt besproken waarna beleidsaanbevelingen worden geformuleerd en verbeteracties worden uitgevoerd.

De RTJ wegwijzer geeft een overzicht van het Limburgs aanbod binnen de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp. Op basis van je leeftijd of de soort hulp die je zoekt, verwijst de website je naar de juiste contactpersonen.

Intersectoriaal Regionaal Overleg Jeugdhulp Limburg
Wegwijzer Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp Limburg
Schermafbeelding 2016-12-09 om 16.50.47.
bottom of page